Η φτιαχτή σημαντικότητα του τίποτα

Κύπριε πολιτικέ, δυστυχώς ήρθε εκείνη η ώρα που απευχόσουν.
Ήρθε η ώρα που ένα απλό περήφανε, σύντροφε και συναγωνιστή δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Όλοι εμεις που μας μαγνητιζες, υπνώτιζες μόνο με μια προσφώνηση έχουμε αλλάξει και καρδιά και μυαλό.
Δε σε πιστεύουμε γιατί οι συγκυρίες σε έχουν εκθέσει και ο μανδύας που σου φόρεσαν περίτεχνα της αυθεντίας, έχει τσαλαπατηθεί από εσένα τον ίδιο εκείνη τη νύχτα που πανικόβλητος ψήφιζες και ξαναψήφιζες και ξαναψήφιζες μέχρι να βεβαιωθείς ότι δε θα πάθουμε ασφυξία από την αγάπη σου.
Τέρμα οι διορισμοί στο δημόσιο, οι ημικρατικοί οργανισμοί bye bye και για το Κυπριακό και τα αέρια θα σου στείλουν μήνυμα από την Αμερική.
Και τώρα θα πρέπει να διαβάζεις και τη σελίδα 68. Οι “απροσεξίες” ή τα χατίρια σου μας έχουν οδηγήσει σε μονοπάτια κακοτράχαλα. Όχι εσένα αλλά εμάς τους περήφανους, συναγωνιστές και συντρόφους σου. Αλήθεια υπήρξε φορα που μας προσφώνησες έτσι χωρίς να γελάσεις περιπαιχτικά πάνω στη πλάτη μας ή χωρις να τρίψεις τα χέρια;
Τώρα θα πρέπει να ξεχάσεις το ποίημα και να μας μιλήσεις για κάτι καινούριο. Πρέπει να καταλάβεις ότι η ανάπτυξη και η καινοτομία δεν είναι Ευρωπαϊκά κονδύλια και επιτροπές γευσιγνωσίας αλλά οι ζωές μας και οι δουλειές μας.
Για αυτήν δε θα αποφασίζεις εσύ αλλά όποιος έχει όραμα, είναι δημιουργικός και επιχειρεί.
Αυτός δε θα συγχωρέσει τις απροσεξίες σου και όταν πας αγκαλιά με το φίλο (χορηγό) σου να ζητήσεις χατίρια θα σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα γιατί είδε τι έπαθαν οι προηγούμενες εξαρτημένες σου επιχειρήσεις.
Και τέλος το πιο δύσκολο. Θα πρέπει τώρα να αγαπήσεις αυτό τον τόπο περισσότερο από αυτή την καρέκλα. Για να γίνεις αρεστός θα πρέπει να αποκτήσεις ευθιξία η οποία κάθε μέρα θα υπογράφει την παραίτηση σου αλλά λόγω της άψογης εκτέλεσης του καθήκοντος σου, θα παίρνει κάθε μέρα αναβολή μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Όπως λέει και ο Ρίτσος θα πρέπει τώρα να μάθεις να κουβεντιάζεις ήσυχα και απλά. Θα πρέπει να τραγουδάς για να ενώσεις τον κόσμο γιατί τα τραγούδια σου που χώριζαν τον κόσμο μας έχουν κουράσει, είναι μονότονα και ανούσια. Μας προκαλούν αηδία. Αυτή την αηδία που είμαι σίγουρος επιδίωξες στις τελευταίες Ευρωεκλογές για να μην ψηφίσουμε και πάλι να πανηγυρίζεις που διατήρησες αναλλοίωτα τα νούμερα που με εμμονή καθορίζουν την κάθε σου κίνηση.
Περάσαμε από το στάδιο της απαξίωσης και της αηδίας στο στάδιο της απαίτησης. Στις βουλευτικές θα ψηφίσουμε όλοι. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και θα μας οδηγήσουν όσοι μπορέσουν να μας πείσουν ότι θα τον ξεπεράσουν. Όσοι έχουν όραμα να δουν ενωμένο αυτό το λαό να αγωνίζεται για να αποκτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και να ορθοποδήσει. Όσοι περάσουν από κάτω θα εξαφανιστούν και θα ζουν με ψυχοφάρμακα, αναπολώντας τα συνθήματα και τις όμορφες μέρες της φτιάχτης σημαντικότητας του τίποτα.IMG_2706-0.PNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s